Menu Sluiten

Mijn naam is Judith Pol, geboren in 1980 en ik woon met mijn man en twee kinderen in Abcoude. Na mijn Rechtenstudie in Groningen ben ik in 2005 aan de slag gegaan als letselschadejurist. Al snel werd ik gegrepen door dit bijzondere vak, waarin ik een unieke combinatie van het menselijke én het zakelijke vond.

16 jaar lang werkte ik bij DAS en ontwikkelde ik mij tot Senior Letselschadejurist. Naast het behandelen van letselschadedossiers, deed ik vele cursussen en opleidingen, zoals de LSA-Grotius Personenschadeopleiding (de postacademische specialisatieopleidingen voor Letselschade Advocaten) en registreerde ik mij in 2019 bij het NIVRE als Register-Expert Personenschade. Ik zette een BV op binnen DAS om ook niet-verzekerden bij te kunnen staan in een letselschadezaak, gaf les aan junioren, gaf workshops aan assurantietussenpersonen en was mentor van collega’s.

En toen werd het 2021. Mijn kinderen werden ouder, zelfstandiger en ik merkte dat er ruimte ontstond voor de zakelijke droom waar ik al jaren mee in mijn hoofd rondliep. Pol Letselschade ontstond. Een manier om onder eigen naam en op eigen wijze letselschadeslachtoffers bij te staan. Ik wilde daarbij terug naar de kern. Geen grote hoeveelheden dossiers en allerlei neventaken meer. Tijd hebben om tot een goede inhoudelijke beoordeling van de zaak te kunnen komen, maar bovenal meer tijd voor contact met cliënten. Mijn missie is om letselschadeslachtoffers te helpen weer grip op hun leven terug te krijgen. Daar ligt mijn hart.

Wanneer iemand een ongeval meemaakt, waarbij letsel ontstaat, staat het leven op z’n kop en gaat het slachtoffer een emotioneel, onzeker en onoverzichtelijk traject in. Hoe fijn is het dan om de zakelijke kant van zo’n probleem uit te besteden aan een betrouwbaar persoon die een luisterend oor biedt, de schade verhaalt en een helder plan heeft.

Naast een gespecialiseerd en zeer goed opgeleide juriste, ben ik een praktische probleemoplosser. Ik ben een leidende, pro-actieve belangenbehartiger en neem in de zaak altijd het voortouw, maar ik werk vóór een letselschadeslachtoffer en streef na mijn cliënten de regie over de zaak te geven, nadat ik hen in begrijpelijke taal van alle opties heb voorzien.

Ik vorder namens mijn cliënten waar ze in redelijkheid recht op hebben, maar binnen de grenzen van deze redelijkheid wil ik wel een maximaal resultaat bereiken. Ik kies daarbij in eerste instantie een harmoniemodel, maar sta erom bekend zeer principieel en vasthoudend te zijn wanneer mijn cliënt onrecht wordt aangedaan. Rechtvaardigheid staat altijd voorop.

Ik heb buitengewoon veel zaken behandeld. Zaken van slachtoffers met licht tot heel zwaar letsel, zaken met een klein tot heel groot financieel belang en zaken van niet-werkenden, van kinderen en van ondernemers. Juist deze diversiteit spreekt mij aan. Het kunnen schakelen tussen verschillende mensen en zaken maakt mijn werk boeiend.

Mijn motto is: wie verantwoordelijk is, moet die verantwoordelijkheid dragen.