Menu Sluiten

Second opinion

Er zijn vele soorten belangenbehartigers en het is belangrijk dat u iemand kiest die bij u past en die u vertrouwt. Twijfelt u aan uw belangenbehartiger of aan de manier waarop de zaak loopt, dan mag u altijd bellen of mailen om de zaak aan ons voor te leggen. Wij hebben veel ervaring in het (her)beoordelen van langlopende dossiers en het overnemen van zaken.

Het staat u als slachtoffer vrij over te stappen naar een andere belangenbehartiger, ook als u een rechtsbijstandsverzekering heeft. Uw oude belangenbehartiger kan zijn/haar kosten verhalen op de aansprakelijke partij, een nieuwe kan dat ook. Voor u zijn hier geen extra kosten aan verbonden.

Letselschadeadvocaat of letselschadejurist, wat is het verschil?

Een advocaat is meester in de rechten en heeft daarnaast een algemene beroepsopleiding tot advocaat gevolgd. Het feit dat iemand advocaat is, zegt niks over zijn of haar kennis en ervaring met betrekking tot letselschadezaken.

Om als letselschadeadvocaat te mogen werken (LSA) dien je de Postdoctorale specialisatieopleiding Personenschade aan de Grotius Academie met goed gevolg te hebben afgrond.

Niet elke letselschadejurist is meester in de rechten. Een HBO-jurist kan ook een letselschadespecialist zijn, maar heeft dus geen Universitaire Rechtenopleiding gevolgd.

Daarnaast is ‘letselschadespecialist’ helaas geen beschermd beroep. Iedereen mag zich zo noemen.

Wij hebben gemerkt dat men wel eens het idee heeft dat een advocaat de zware letselschadezaken (beter) behandelt en de jurist de wat kleinere zaken, maar dat is een misvatting.

Het grote en enige verschil tussen een letselschadeadvocaat en een geregistreerde letselschadejurist is dat een advocaat in zaken met een groter financieel belang u bij mag staan in een gerechtelijke procedure. Een jurist kan alleen in zaken tot een belang van €25.000,- en in arbeidszaken procederen. Wel is het goed daarbij te bedenken dat een letselschadezaak in slechts een paar procent van de gevallen uitloopt op een gerechtelijke procedure. De meeste zaken worden buiten de rechter om afgewikkeld.

Maar waar moet u dan op letten als u een goede belangenbehartiger zoekt?

Ons advies is om altijd een gespecialiseerde letselschade-expert als belangenbehartiger in te schakelen. Dat kan een letselschadeadvocaat zijn, maar ook een geregistreerd letselschadejurist. Deze laatste herkent u aan de titel Register-Expert Personenschade.

mr. Judith Pol is zowel meester in de rechten, als Register-Expert Personenschade. Daarnaast heeft zij, net als een letselschadeadvocaat, de Postdoctorale specialisatieopleiding Personenschade aan de Grotius Academie gevolgd. Zoals u kunt zien heeft mr. Judith Pol alle papieren die nodig zijn om zichzelf een gespecialiseerd letselschadejurist te mogen noemen en dat in combinatie met haar jarenlange ervaring, maakt Pol Letselschade uw deskundige belangenbehartiger.