Menu Sluiten

Er zijn altijd van die zaken die je bijblijven… Ik denk dat het alweer een jaar of 10 geleden is dat ik Mare van 3 jaar bijstond in het verhalen van haar schade. 

Mare verbleef één keer per week bij haar opa en oma wanneer haar ouders aan het werk waren. Opa en oma hadden een grote, maar hele lieve hond waar Mare al vanaf haar geboorte dol op was. Zij knuffelde en speelde altijd met hem. Hoe ouder Mare werd, hoe leuker zij het vond de hond trucjes te leren. De hond gaf haar pootjes, kon een rondje draaien en ging braaf liggen als Mare dat vroeg. 

Het nieuwe trucje dat Mare de hond wilde leren, was het geven van een kusje. Maar toen ging het mis. Mare bood haar wang aan voor een hondenkusje, maar de hond beet haar. Misschien was het spelen van de hond, schrok Mare en deed dat de hond weer schrikken, maar een gapende wond in de wang van Mare was het gevolg. 

De wond op de wang van Mare werd gehecht en verbonden, maar een jaar later was er nog steeds een dikke rode lijn op haar bleke wangetje te zien. 

Voor iedereen was dit een verschrikkelijk ongeluk. In de eerste plaats natuurlijk voor Mare, die een flinke wond in haar gezicht opliep, de rest van haar leven met een litteken moest lopen en sinds het incident ook behoorlijk bang was voor honden. Maar het incident ging opa en oma natuurlijk ook niet in de koude kleren zitten. Het was bij hun thuis gebeurd, met hun kleinkind, met hun hond. De hond was direct na het incident naar het asiel gebracht, maar ze bleven zich ontzettend schuldig en verantwoordelijk voelen. Alleen maar verliezers. 

Opa en oma waren goed verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid en de schade van Mare werd netjes vergoed. De schade bestond onder meer uit verzorgingskosten van de ouders van Mare, littekencrèmes en smartengeld. Maar het was daarnaast belangrijk dat Mare in de toekomst op de zaak terug kon komen wanneer zij iets aan het litteken wilde laten doen. Bij de afwikkeling van het dossier hebben we haar rechten voor de toekomst veilig gesteld. 

Niemand wil in een letselschadezaak terecht komen, maar als er zoiets als hierboven gebeurd, ben je toch blij dat er een verzekering is die schade dekt. Dierenbezitters beseffen niet altijd hoe belangrijk het is om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben voor het geval hun dier een ander schade toebrengt. Hoe lief ook, een dier blijft onberekenbaar. 

Pol Letselschade doet meer dan alleen schade verhalen. Mijn letselschadehulp is in dit soort zaken vooral gericht op het veiligstellen van de rechten van de minderjarige, het in kaart brengen van de (medische) toekomstrisico’s en uiteraard wordt de schade, zowel materieel als immaterieel, ook verhaald.

Bekijk www.letsel.net voor meer informatie over wanneer schade verhaalbaar is en bel voor een vrijblijvend en gratis letselschade-advies op 085-0470155 als je een zaak wilt bespreken of melden