Menu Sluiten

Een moeder belde mij. Haar kindje van 6 maanden was uit zijn stapelbed gevallen op de crèche en had een breuk in zijn schedel opgelopen.

De ouders hadden veel vragen, waren boos en verontwaardigd, er was sprake van een beschadigd vertrouwen en er waren zorgen. Vooral veel zorgen.

De oorzaak? De leidster had het hekje niet goed dicht gedaan. Ook haar ergste nachtmerrie.

Uiteraard was de crèche verantwoordelijk voor het ontstaan van dit letsel en de aansprakelijkheid werd direct erkend.

Het kindje moest een paar dagen ter observatie in het ziekenhuis blijven, maar alles leek in orde te zijn met de hersenen van het jongetje. Geen bloedingen, geen kneuzingen, alleen een hersenschudding. De breuk in de schedel van het kindje werd goed in de gaten gehouden, maar zou vanzelf weer moeten helen.

Aansprakelijk stellen in dit soort zaken gaat niet om het verhalen van grote schadebedragen. Het gaat ouders vrijwel altijd om het veiligstellen van de rechten van hun kind, voor het geval er in de toekomst toch meer schade ontstaat ten gevolge van het opgelopen letsel.

Pol Letselschade doet meer dan alleen schade verhalen. Mijn letselschadehulp is in dit soort zaken gericht op het veiligstellen van de rechten van de minderjarige, het in kaart brengen van de (medische) toekomstrisico’s en uiteraard wordt de schade, zowel materieel als immaterieel, ook verhaald.

Bekijk www.letsel.net voor meer informatie over wanneer schade verhaalbaar is en bel voor een vrijblijvend en gratis letselschade-advies op 085-0470155 als je een zaak wilt bespreken of melden